Inbouwschuifdeuren

Inbouwschuifdeuren

In de wand schuivende deuren creëren ruimte omdat de deuren in de nis schuiven, waardoor er geen kostbare wandruimte verloren gaat. Er is geen draaicirkel die een traditionele binnendeur wel heeft zodat deze ruimte benut kan worden voor het plaatsen van meubilair. De nissen zijn afgedicht met nisborstels zodat stof uit de nis wordt gehouden. Omdat een schuifdeur geen zwaaiende beweging maakt ontstaat er geen luchtwerveling die stof doet opdwarrelen en deze naar moeilijk te reinigen hoeken blaast.
In de wand schuivende systemen kunnen uitgevoerd worden als volledig wegschuivende systemen of uitgevoerd worden met een grijpvlak waarbij de deur enkele centimeters in de dagopening staat en zichtbaar blijft voor de bewoner.
Inbouw systemen kunnen ook uitgevoerd worden als bij brand zelfsluitende deuren met een RF waarde van 30 minuten, conform EN 1634 EI 1.

Inbouwsystemen zijn doorgaans niet geschikt als er leidingen (water en elektra) in de wanden moeten worden voorzien of als er zaken aan de nissen dienen te worden gemonteerd. Hiervoor zijn opties zodat dit wel mogelijk is; dit zijn echter specifieke oplossingen. Wij adviseren u om contact met ons op te nemen voor gericht advies zodat uw project naar wens wordt uitgevoerd.

Foto’s

Basic is het basis inbouwkozijn dat budget met kwaliteit combineert. Het systeem heeft afneembare nisborstels.

Voor ruimtes waar veel transportbewegingen zijn is het Solid Care systeem de juiste oplossing. Door de verdekte nisborstels is het kader bijzonder geschikt voor deuren waar veel bedden of transportkarren moeten passeren.

Het Edgeline systeem is een inbouwsysteem met verdekte kaders waarbij het kader niet zichtbaar is na afwerking van de wanden. Door het ontbreken van de zichtbare afwerklijsten kan een huiselijke sfeer worden gecreëerd

ZorgPlus LightSlide deurbladen zijn ontwikkeld voor comfortabel gebruik; door gebruik te maken van het lichte EPS als vulling blijven deuren zeer licht en stabiel.

De deurbladen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen zoals HPL deuren, schilderdeuren en fineer deuren. Verder zijn alle randafwerkingen mogelijk als overplakte kantlatten, zichtbare kantlatten, ABS randafwerking en PU aangegoten kantlatten.

Op verzoek van de opdrachtgever kunnen verschillende uitvoeringen van deurpanelen worden toegepast. Zo werd in het WZC Hollebeek in Antwerpen Polycarbonaat gebruikt in en aluminium frame om de wanden voor de sanitaire cellen te maken en de scheidingswanden in de assistentiewoningen. In het WZC Het Berkenhof in Merelbeke werden draaipanelen in de schuifwanden voorzien.